Nou nom més inclusiu: AFA Ildefons Cerdà

A la passada assemblea general ordinària, celebrada el 25 d’octubre, es va prendre una decisió que afecta la cara més visible de la nostra associació: vam canviar el nom. A partir d’ara ens direm AFA (Associació de Famílies d’Alumnes) en lloc d’AMPA (Associació de Mares i Pares d’Alumnes).

De les 22 persones assistents a l’assemblea, 16 van votar a favor i per tant es va aprovar el canvi de nom. A partir d’ara es procedirà a fer tota la burocràcia pertinent, canvi de logo, canvi de domini de la web… I, el que és més important, acostumar-nos totes i tots a aquest canvi i a dir AFA en lloc d’AMPA 🙂

Exposem a continuació els motius que van impulsar aquest canvi de nom:

  • El nom d’AFA és més inclusiu, ja que convida a tots els membres de la família a participar.
  • Actualment, a la nostra societat, ens trobem amb una gran pluralitat de famílies, hi ha diverses maneres de viure en comú i a l’escola totes aquestes realitats hi conflueixen. El terme AFA és prou inclusiu per tenir tots aquests tipus de famílies en compte.
  • No som l’única associació que està fent el canvi: l’AMPA d’altres escoles ja s’estan sumant al canvi de nom, igual que en el seu moment es va fer el canvi d’APA (Associació de Pares d’Alumnes) a AMPA. Ara estem fent un pas més denominant-nos AFA.

Estem doncs contents d’anunciar-vos aquest canvi de nom que mostra que volem ser una associació el més inclusiva possible, no només en els fets sinó també en el llenguatge emprat.

2 comentaris

  1. margo prims · · Respon

    És una molt bona notícia. AFA adéu…

    1. Gràcies Margo. AMPA adéu!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s